Informatie over de wijk
Dit is Philipsdorp
Philipsdorp heeft heel veel binnen handbereik. Het stadscentrum van Eindhoven ligt op wandelafstand en ook de twee NS-stations en de HOV-lijn zijn vlakbij. Via de ring, de Tilburgseweg, de Noord-Brabantlaan en de Vonderweg ben je snel onderweg naar de rest van de stad, de regio en daarbuiten. 

Veel te beleven
Het St. Trudoplein in Oud-Strijp is een gezellig en gevarieerd wijkwinkelcentrum. Het Philips Stadion biedt vele (voetbal)evenementen. Zelf voetballen kan op het Johan Cruyff court trapveldje. Ook de pleintjes in de wijk zijn fijn om te spelen of zo maar wat te kletsen met bekenden uit de buurt. Joggen of wandelen? Het dichtstbijzijnde Eindhovense park is het Philips De Jongh wandelpark.

Buren
Voormalige Philipsterreinen vormen de duidelijke grens van Philipsdorp: Stadionkwartier en Strijp-S zijn volop in ontwikkeling wat betreft wonen, werken en ontspannen. Aan de zuidkant van Philipsdorp liggen nog wat open stukken waar we later nog plannen voor maken, zodat Philipsdorp ook daar goed aansluit op de rest van Strijp.

Jong én oud samenleven
Er wonen veel verschillende mensen met veel plezier in Philipsdorp. Van pas afgestudeerden en jonge gezinnen tot vertrouwde gezichten die al hun hele leven Philipsdorpbewoners zijn in hart en nieren.
Uit allerlei onderzoeken blijkt dat bewoners Philipsdorp een veilige woonomgeving vinden. De wijk ligt tegen het centrum van een grote stad aan en kent daarom heus wel typisch stadse overlast van bijvoorbeeld parkeerdruk en zwerfafval, zeker bij evenementen. Toch zijn de sfeer en gemoedelijkheid prettig, vinden de bewoners. En de karakteristieke woningen met vaak grote tuinen en betaalbare huren blijven in trek. Op beschikbare woningen komen dan ook een paar honderd reacties binnen en bewoners wonen er gemiddeld lang, sommigen zelfs meer dan zeventig jaar!