Aanpak openbare ruimte

Gemeente Eindhoven pakt de openbare ruimte aan om Philipsdorp helemaal af te maken. Nu fase 1 is afgerond, vertelt projectmanager Cees Wassenberg over de verdere plannen.

Cees is tevreden over het verloop van Fase 1. “Dankzij die tijd en de samenwerking met de bewonerswerkgroep van fase 1 verliep de uitvoering goed. Er was geen gedoe, iedereen werkte mee; bijvoorbeeld met het verplaatsen van auto’s. Een pluim voor alle bewoners!”

Fase 2
Iedere fase moet apart goedkeuring krijgen. Cees vertrouwt er op dat het in orde komt, zeker omdat de Gemeenteraad instemde met de aanpak van Philipsdorp. Het plan voor fase 2 ligt klaar. Rond de vakantie weet Cees waarschijnlijk wie het gaat maken. 

Fase 3 en 4
Fase 2 moet nog starten, maar Cees is al bezig met fase 3 en 4. In fase 3 werkt de bewonerswerkgroep nauw samen met ontwerper openbare ruimte Francis Hendriks. “De bewoners weten hoe bepaalde zaken werken en geven hun mening op de ideeën. Uiteindelijk ontstaat het best mogelijke plaatje.”

Voor fase 4 zoekt Cees ongeveer vijf bewoners uit dit gebied die mee willen praten en denken over de invulling van de openbare ruimte. Wie dit wil doen, kan zich opgeven via Woonbedrijf 040- 243 43 43! Eind april, begin mei wil Cees de eerste ideeën voor fase 4 presenteren.  

Geplaatst op: 05 mei 2017